جهت دریافت مناقصه یا مزایده شغلی خود، ثبت نام کنید

نام/نام خانوادگی:
شماره تماس:
کد امنیتی
 
ir
rss
calendar سه شنبه، 24 تیر ماه 1404
پارس نماد داده ها، خبرگزاری مناقصات و مزایدات کشور
خبرگزاری مناقصات و مزایدات کل کشور
پایگاه خبری پارس نماد داده ها
کد پارس نماد
17166
تاریخ شروع
1404/04/23
تاریخ درج آگهی
1404/04/23
عنوان آگهی
دکتر سید محمد نوری مدیرعامل خبرگزاری پارس‌نماد:اگر ساختارهای غلط فعلی ادامه پیدا کنند، نه‌تنها بیکاری حل نمی‌شود، بلکه منابع کشور به شکلی خطرناک در حال اتلاف است ایران می‌تواند، اگر اقتصادش را به متخصصان بسپارد

شرح آگهی

به گزارش پایگاه خبری پارس نماد داده ها، به قلم دکتر سید محمد نوری مدیرعامل خبرگزاری پارس‌نماد. اقتصاددان و فعال در مشاوره و اطلاع رسانی صنایع و معادن ایران



ایران ثروتمند است، اما مردمش فقیرند. کشور ما منابع دارد، ولی خروجی‌اش تورم است. چرا؟

چون سال‌هاست به جای درمان ساختاری، به مُسکن‌های کوتاه‌مدت دل بسته‌ است حالا زمان گفتن حقیقت است بی‌پرده، بی‌ترس، و بر پایه تجربه واقعی.

من بیش از ۲۵ سال است که در قلب اقتصاد ایران حضور دارم نه فقط از پشت میز یا اتاق فکر، بلکه در میدان واقعی اقتصاد در کنار همکاری با ۹۰/۰۰۰ شرکت و تولیدکننده‌ های ایران که متاسفانه عمده شرکتها سرمایه‌هایشان در پیچ‌و‌خم مجوزها سوخت، در کنار صنعتگرانی بودم که برای صادرات محصولشان هر بار گرفتار یک بخشنامه متناقض شدند.

من مدیرعامل خبرگزاری پارس‌نماد هستم رسانه‌ای که روزانه با صدها داده، گزارش و تحلیل اقتصادی سر و کار دارد. از دولت‌ها گذر کرده‌ام، از بحران‌های ارزی، تورم‌های لجام‌گسیخته، و رانت‌های پنهان. و حالا زمان آن رسیده که نه فقط مشکلات را توصیف کنیم، بلکه راهکارهای واقعی، عمل‌گرا و اقتصادی را با مردم و تصمیم‌گیران در میان بگذاریم. نظریه من ساده است .

ایران اگر نفت دارد، باید ارزش‌افزوده بفروشد، نه ثروت خام

۱. چرا فروش نفت خام، اشتباه است؟

ما همچنان نفت خام می‌فروشیم و بعد، بنزین و پلاستیک و محصولات نهایی را چند برابر قیمت وارد می‌کنیم. هر بشکه نفت خام حداکثر ۷۰ دلار می‌ارزد، ولی همان بشکه اگر به فرآورده تبدیل شود، تا ۳۰۰ دلار هم ارزش پیدا می‌کند.

این یعنی ما به جای فروش ثروت، باید از آن شغل بسازیم. هر بشکه فرآوری‌شده، هزاران شغل ایجاد می‌کند و اقتصاد را از وابستگی ارزی نجات می‌دهد. خام‌فروشی یعنی فروختن آینده؛ ما باید کشور را به پالایشگاه و پتروشیمی تبدیل کنیم، نه به بشکه‌فروش نفت. چرا جوانان ما با وجود تحصیلات و تخصص، هنوز بیکار هستند ایران نیروی جوان و بیکار دارد که باید آنها را در صنعت مولد به‌کار بگیرد، و آنهایی که مشغول کار هستند هم مدیریت شوند نه در خودروسازی های ورشکسته.

۲. چرا ایران‌خودرو و سایپا باید تعطیل شوند؟

این جمله شاید برای برخی سنگین باشد، اما حقیقت تلخ این است: خودروسازی دولتی در ایران، یک منبع اتلاف سرمایه، زمان، نیروی انسانی و اعتماد عمومی است.

ایران‌خودرو و سایپا:

• سالانه هزاران میلیارد تومان زیان انباشته دارند؛

• محصولاتی با کیفیت پایین، قیمت بالا و رضایت حداقلی تولید می‌کنند و هزاران نیروی انسانی متخصص را در یک حلقه معیوب نگه می‌دارند.

اما سؤال من این است:

اگر همین افراد در صنایع پتروشیمی، پالایشگاه، صادرات خدمات فنی، یا حتی در حوزه انرژی تجدیدپذیر مشغول شوند، آیا خروجی کشور چند برابر نمی‌شود؟

کشورهایی مثل کره جنوبی و چین، نیروی انسانی‌شان را برای آینده آموزش دادند نه برای نگه‌داشتن یک کارخانه زیان‌ده این فقط دو مورد از راهکارهایی است که فقط در ذهن من نیست بلکه در دست من است. بر اساس سال‌ها تحلیل، داده، و تجربه. من در یک مجموعه راهبردی، چندین راهکار عملیاتی برای نجات اقتصاد ایران طراحی کرده‌ام که از اصلاح ساختارها گرفته تا تحول در صنایع و آزادسازی کسب‌وکارها، و نیز حذف یارانه‌های ناکارآمد و مدیریت در مصرف سوخت در کشور را شامل می‌شود. هیچ‌کدام از این‌ها شعار نیست؛ پشت هر راهکار، عدد هست، مدل هست، و تجربه واقعی. ما به گفت‌وگو نیاز داریم — نه حذف و انکار من این متن را ننوشته‌ام تا فقط مخالفت کنم یا فقط انتقاد کنم. من این متن را می‌نویسم چون هنوز امیدوارم. امیدوارم چون کشور ما هنوز زمان و ظرفیت برای شنیدن «حرف حساب» را دارد.


من آماده‌ام که درباره این راهکارها با هر نهاد، سازمان یا رسانه‌ دیگه هم صحبت کنم آماده‌ام وارد مناظره، جلسه یا همکاری اجرایی در اقتصاد کشور شوم چون آنچه ما در پایگاه اقتصادی پارس نماد در دست داریم، فقط یک نظریه نیست. بلکه نقشه راه واقعی برای نجات اقتصاد ایران است. بیایید به جای توصیف مشکلات درباره اجرای راه‌حل‌ها صحبت کنیم.


📞 تماس ۸۸۳۴۹۶۷۰-021

آدرس سایت:https://www.parsnamaddata.com/

اینستاگرام :https://B2n.ir/gn9524

لینکدین:https://B2n.ir/u60993

توییتر:https://B2n.ir/nf7911

منبع
خبرنگار پارس نماد
آخرین اخبار