جهت دریافت مناقصه یا مزایده شغلی خود، ثبت نام کنید

نام/نام خانوادگی:
شماره تماس:
کد امنیتی
 
ir
rss
calendar دوشنبه، 27 بهمن ماه 1404
پارس نماد داده ها، خبرگزاری مناقصات و مزایدات کشور
خبرگزاری مناقصات و مزایدات کل کشور
پایگاه خبری پارس نماد داده ها
کد پارس نماد
18791
تاریخ شروع
1404/11/26
تاریخ درج آگهی
1404/11/26
عنوان آگهی
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه اعلام کرد که بر اساس مصوبه کمیسیون، ۵۰ هزار دستگاه خودرو موجود در مناطق آزاد با ۲۰ درصد تخفیف در حقوق ورودی، به پلاک ملی منتقل می‌شوند

شرح آگهی

به گزارش پایگاه خبری پارس نماد داده ها،، غلامرضا تاجگردون در جلسه علنی نوبت عصر امروز و در ادامه بررسی جداول الزامات منابع بودجه سال آینده، در تشریح ردیف ۳ مربوط به الزامات حقوق گمرکی، اظهار کرد: دولت نرخ ورودی خودرو را بر اساس شاخص‌هایی مانند حجم موتور و سال ساخت تعیین کرده بود. وی ادامه داد: کمیسیون صنایع در این زمینه جلساتی با دولت برگزار کرد و در نهایت مقرر شد بخش مربوط به اختیارات دولت یعنی «حقوق گمرکی خودرو» به میزان ۴ درصد باقی بماند و سایر اجزا در قالب «سود بازرگانی» در اختیار دولت قرار گیرد تا بتواند آن را متناسب با سیاست‌ها تغییر دهد. رئیس کمیسیون تلفیق در توضیح مصوبه مربوط به تلفن همراه گفت: حقوق گمرکی گوشی‌های تلفن همراه با ارزش ۶۰۰ تا ۹۰۰ یورو، ۱۵ درصد و برای گوشی‌های بالاتر از ۹۰۰ یورو، ۳۰ درصد تعیین شده است.

وی ادامه داد: همچنین حقوق گمرکی واردات دارو، ملزومات مصرفی پزشکی، شیر خشک اطفال و مواد اولیه آن‌ها، یک درصد در نظر گرفته شده که این محاسبه بر اساس «ارز مبنای ثبت سفارش» انجام می‌شود؛ به این معنا که اگر ثبت سفارش با ارز امسال انجام شده باشد، حقوق گمرکی همان یک درصد خواهد بود.

تاجگردون با اشاره به نحوه تعیین نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی سایر کالاها توضیح داد: فرض کنید نرخ ارز بازار ۱۲۳ هزار تومان است. نوسانات نرخ ارز می‌تواند به صورت مستقیم حقوق گمرکی را تحت تأثیر قرار دهد؛ به‌عنوان مثال کالایی با نرخ ۱۲۰ هزار تومان ثبت سفارش شده اما هنگام ورود کالا، نرخ ارز به ۱۳۰ هزار تومان رسیده است. همین اختلاف، مشکل جدی برای واردکننده ایجاد می‌کند. از سوی دیگر، دولت‌ها به دلیل کسری بودجه ممکن است نرخ محاسبه ارز وارداتی را تغییر دهند که این موضوع نیز فشار مضاعفی ایجاد می‌کند.

وی افزود: برای جلوگیری از این وضعیت، کمیسیون تصویب کرد که نرخ محاسبه حقوق ورودی کالاها در سال ۱۴۰۵ بر اساس متوسط نرخ ارز در بهمن ۱۴۰۴ باشد. بنابراین اگر متوسط نرخ ارز در بهمن‌ماه ۱۲۰ هزار تومان بوده، حتی در صورت افزایش آن به ۱۴۰ هزار تومان در سال آینده، مبنای محاسبه همچنان همان ۱۲۰ هزار تومان خواهد بود.

تاجگردون همچنین از معافیت‌های جدید گمرکی خبر داد و گفت: واردات آمبولانس، خودروهای امداد و نجات و خودروهای مورد نیاز نیروی انتظامی از پرداخت مالیات معاف شده‌اند. وی درباره تبدیل پلاک خودروهای مناطق آزاد به پلاک ملی اظهار کرد: خودروهای موجود در مناطق آزاد پیش از این وارد کشور شده و ارز آن‌ها تأمین شده است؛ بنابراین به‌جای واردات خودروی جدید، تبدیل پلاک این خودروها به پلاک ملی در دستور کار قرار گرفت. بر همین اساس، کمیسیون تصویب کرد که ۵۰ هزار دستگاه خودرو با تخفیف مشمول تبدیل پلاک شوند که این اقدام می‌تواند بدون مصرف ارز جدید، به کاهش قیمت خودرو کمک کند.

در ادامه جلسه، محمدباقر قالیباف در این زمینه، گفت: حقوق ورودی شامل مجموع حقوق گمرکی و سود بازرگانی است. کمیسیون تلفیق در مصوبه خود حقوق گمرکی خودرو را ۴ درصد تعیین کرده و میزان سود بازرگانی را در اختیار دولت گذاشته است. قالیباف تأکید کرد: اراده دولت و رئیس‌جمهور بر واردات خودرو است. امسال نیز ۲۰۰ همت برای تعرفه پیش‌بینی شد که متأسفانه به‌طور کامل محقق نشد. نباید به‌گونه‌ای تصمیم‌گیری کنیم که در عمل مانع واردات خودرو شویم.

در ادامه، تاجگردون در پاسخ به ابهامات مطرح‌شده درباره نحوه محاسبه حقوق ورودی در تبدیل پلاک خودروهای مناطق آزاد به پلاک ملی، گفت: در حوزه خودرو، حقوق گمرکی و حقوق ورودی از یکدیگر تفکیک شده‌اند. در مورد مناطق آزاد، مسئله این است که برای تبدیل پلاک منطقه‌ای به پلاک ملی چه سازوکاری اعمال می‌شود. ما حقوق گمرکی خودرو را ۴ درصد تعیین کرده‌ایم و دولت نیز ۷۰ درصد سود بازرگانی مشخص می‌کند که در مجموع، حقوق ورودی ۷۴ درصد خواهد بود.

وی افزود: بر اساس این مصوبه، دولت باید برای تبدیل پلاک خودروهای مناطق آزاد، با همین حقوق ورودی ۷۴ درصد، تخفیف‌هایی در نظر بگیرد. رئیس کمیسیون تلفیق تأکید کرد: این تصمیم یک مسیر میانبر برای افزایش عرضه خودرو بدون فشار بر منابع ارزی کشور است و انتظار می‌رود دولت با اجرای آن همراهی کند تا گامی مؤثر در مسیر واردات خودرو برداشته شود.

قالیباف بار دیگر در واکنش به این توضیحات گفت: در این مصوبه موضوع حقوق ورودی مناطق آزاد تصریح شده و دولت باید برای تبدیل پلاک تخفیف اعمال کند، اما ما نمی‌توانیم اختیار گمرک را به‌طور کامل به دولت واگذار کنیم. تاجگردون در پاسخ تصریح کرد: این تخفیف، برای مثال ۲۰ درصد از حقوق ورودی ۷۴ درصدی است که در عمل از محل سود بازرگانی اعمال می‌شود.(مهر)

انتهای پیام/ خبرنگار پایگاه خبری پارس نماد

منبع
خبرنگار پارس نماد
آخرین اخبار
خلاصه آگهی کد پارس نماد تاریخ شروع وضعیت
1 بخشنامه درخصوص الزام اخذ شناسه کالا در زمان ثبت سفارش برای ۱۵ کد تعرفه دفتر صنایع تجهیزات برق، الکترونیک، نرم افزار و صنایع خلاق 18798 1404/11/26 new
2 کاهش ۱۰۰ درصدی صادرات زعفران ایران نسبت به سال گذشته 18797 1404/11/26 new
3 سقف فروش سالانه گاز مایع به خودروها تعیین شد 18796 1404/11/26 new
4 با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی؛ تعرفه افزایش پلکانی مصرف گاز، سوخت مایع و برق بخش کشاورزی مشخص شد 18795 1404/11/26 new
5 حقوق گمرکی گوشی‌های تلفن همراه تعیین شد 18792 1404/11/26 new
6 پلاک خودروهای مناطق آزاد با تخفیف ۲۰ درصدی به پلاک ملی تبدیل می‌شود 18791 1404/11/26 new
7 واریز ۲۵۰۰ میلیارد تومان سود به حساب ۱۱۷ هزار سهام‌دار 18790 1404/11/26 new
8 درخواست ویژه عضو کمیسیون تلفیق درباره واردات خودرو 18789 1404/11/25 expired
9 رونمایی از اولین هاچ بک تولید ملی کرمان موتور / این شما و این کی ام سی شدو 18788 1404/11/25 expired
10 عدالت مالیاتی در افزایش حقوق: دغدغه کارمندان و کارگران رفع شد + میزان افزایش حقوق 18787 1404/11/25 expired