جهت دریافت مناقصه یا مزایده شغلی خود، ثبت نام کنید

نام/نام خانوادگی:
شماره تماس:
کد امنیتی
 
ir
rss
calendar یکشنبه، 29 تیر ماه 1404
پارس نماد داده ها، خبرگزاری مناقصات و مزایدات کشور
خبرگزاری مناقصات و مزایدات کل کشور
پایگاه خبری پارس نماد داده ها
کد پارس نماد
17203
تاریخ شروع
1404/04/29
تاریخ درج آگهی
1404/04/29
عنوان آگهی
با افزایش تغییرات اقلیمی، سدسازی کشورهای همسایه و برداشت بی‌رویه از منابع داخلی، نگرانی‌ها درباره وقوع درگیری‌های منطقه‌ای بر سر آب رو به افزایش است.

شرح آگهی

به گزارش پایگاه خبری پارس نماد داده ها، کارشناسان معتقدند هرچند احتمال وقوع جنگ تمام‌عیار نظامی بر سر آب در کوتاه‌مدت اندک است، اما ایران با خطر «درگیری‌های محدود مرزی و تنش‌های امنیتی ناشی از بحران آب» روبه‌رو خواهد بود.


دلایل افزایش احتمال درگیری آبی برای ایران

۱. کاهش منابع آب داخلی ایران یکی از کشورهای در معرض تنش شدید آبی است. برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی، سوءمدیریت منابع و تغییر اقلیم، ذخایر داخلی را به سطح خطرناک رسانده است. ۲. رودهای مرزی و اختلاف با همسایگان ایران به رودهای مرزی وابسته است؛ از جمله: هیرمند (ورودی از افغانستان) دجله و فرات (ورودی از ترکیه و عراق) سدسازی گسترده ترکیه و افغانستان باعث کاهش ورودی این رودها شده و تنش‌های دیپلماتیک و احتمال برخوردهای مرزی محدود را افزایش داده است.

۳. افزایش جمعیت و تقاضای آب رشد نیازهای صنعتی و کشاورزی و جمعیت رو به افزایش، فشار بر منابع آب را دوچندان کرده است. امنیت غذایی و صنعتی ایران وابستگی مستقیم به امنیت منابع آبی دارد.

آیا جنگ تمام‌عیار آبی رخ خواهد داد؟ در سطح بین‌الملل، وقوع جنگ تمام‌عیار نظامی به دلیل منابع آب کمتر محتمل است، زیرا هزینه‌های سیاسی و اقتصادی آن بسیار بالاست.

با این حال، درگیری‌های مرزی محدود، استفاده ابزاری از آب به عنوان اهرم دیپلماتیک، اعمال تحریم‌های آبی، و تهدیدهای امنیتی منطقه‌ای بسیار محتمل هستند. ایران در منطقه‌ای خشک و وابسته به آب‌های مشترک قرار دارد. در صورت عدم اصلاح الگوی مصرف داخلی، مدیریت یکپارچه منابع آب و پیگیری دیپلماسی فعال آبی، احتمال بروز بحران‌های اجتماعی داخلی، ناامنی غذایی و درگیری‌های مرزی محدود در سال‌های پیش‌رو افزایش خواهد یافت.(سرانه)

انتهای پیام/ خبرنگار پایگاه خبری پارس نماد

منبع
خبرنگار پارس نماد
آخرین اخبار